Tóth József

Tulajdonos-Ügyvezető, SoReCa Kft.

A SoReCa Kft. 2006-ban alakult vendéglátóipari vállalkozás. Tevékenységi körünk a gyermekétkeztetés, az étterem üzemeltetés, valamint rendezvények catering ellátása. A közétkeztetés a vendéglátóiparnak egy erősen szabályozott szegmense, ahol magasak a belépési korlátok, nagy a felelősség, ugyanakkor a szolgáltatás nyújtásának mozgásterét leszűkíti a reguláris környezet. Élelmiszer ellátásról lévén szó, a felelősség kérdése nem csupán a fogyasztó elégedettségéig terjed, hanem a hosszú távú - szociális, egészségügyi, környezeti - hatások figyelembevételéig is.

Mit jelent számotokra az innováció? Hogyan jelenik meg a munkátokban/mindennapjaitokban?

A globalizálódó élelmiszer rendszerekben az élelmezés biztonságának megteremtése, az élelmiszer ellátási láncok nyomon követhetőségének biztosítása folyamatosan új kihívások elé állítja a piaci szereplőket. A fenntarthatóság megteremtésének első lépése az élelmiszer önrendelkezés elérhetősége, a helyi élelmiszer rendszerek támogatása és a természettel való folyamatos együttműködés, ami megköveteli az innovatív tudás és készségek építését.

Miért tartjátok fontosnak a HR Innovátor Díjat?

Hosszú távon alapvető HR feladat a cégvezetők és alkalmazottak gondolkodásmódjának megváltoztatása, hiszen a technológiai innováció másolhatóságának reakcióideje lerövidült, így valódi versenyelőnyt a megkülönböztető tudás birtoklása jelenthet. A HR Innovátor Díj e gondolatiság inkubátora, ami számunkra fontos és támogatandó.