Dr. Poór József, CMC, DSc

Szent István Egyetem, Egyetemi Tanár / HSZOSZ, Elnök

Dr. Poór József

A Szent István Egyetem és a Selye János Egyetem habilitált és kinevezett professzora, ahol emberi erőforrás menedzsment, nemzetközi emberi erőforrás menedzsment, menedzsment tanácsadás és nemzetközi menedzsment tárgyakat oktat magyar és idegen nyelven. Hosszú évekig volt egyetemi tanár a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán (PTE-KTK). Vendégtanárként nemzetközi menedzsment és nemzetközi emberi erőforrás menedzsment tárgyakat oktatott 13 szemesztert amerikai egyetemeken (Honolulu, Louisville, Richmond, Saginow és Cleveland) és vendégtanárként európai (Arnhem, Bergen, Frankfurt am Main, Lyon, Pitesti, Riga, Bukarest, Kolozsvár, Zrenjanin) üzleti fakultásokon.

Közel két évtizedig dolgozott három nemzetközileg ismert tanácsadó cégnél (HayGroup, Mercer és Diebold) ügyvezető igazgatóként és senior tanácsadóként. Tréning igazgatója volt a Nemzetközi Menedzser Központnak (IMC), továbbá igazgatóhelyettese az Aktív Memória Kártya Társaságnak.

2008 áprilisától elnöke a Humán Szakemberek Országos Szövetségének, valamint küldötte a BKIK tanácsadó-szolgáltató tagozatának. Elnöke volt a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetségének, az Emberi Erőforrása Tanácsadók Országos Szövetségének. Alapítója volt a Magyar Franchise Szövetségnek. Négy évig képviselte a FEACO Ex-Co-ban a kelet-európai tanácsadó szövetségeket. Segítette a bejegyzett tanácsadói cím (CMC) bevezetését Lengyelországban és Romániában. Négy alkalommal (2008/2009, 2009/2010, 2010/2011 és 2012/2013) készítette el az irányítása alatt álló kutató team a FEACO európai tanácsadó surveyt.

Több mint ötszáz publikációja jelent meg magyar (Nemzetközi menedzsment, Akadémiai Kiadó, 1. kiadás, Emberi erőforrás kézikönyv, KJK. 5. kiadás, Rugalmas ösztönzés-rugalmas juttatások, Complex, 2. kiadás, Nemzetközi emberi erőforrás menedzsment, KJK, 3. kiadás, HR trendek és tendenciák Kelet-Európában, Gondolat Kiadó, 2. kiadás, Tanácsadói kézikönyv, Akadémiai Kiadó, 3. kiadás) és idegen nyelveken (angol, német, román és szlovák). Főszerkesztője a Tanácsadási kézikönyv több kiadásának (1989, OMIKK, 2000, 2001, KJK-Kerszöv és 2010, Complex).

Közgazdász akadémiai nagydoktor (DSc). Hites Vezetési Tanácsadó (CMC), a francia Master Trainer Intézet bejegyzett trénere és intézményi auditor. Előad angolul, németül és románul. Ért és olvas franciául és oroszul. Érti a szerb-horvát és a szlovák nyelveket.

Hogyan kapcsolódsz az innováció témájához és miért tartod fontosnak a HR Innovátor Díjat?

Jól megalapozott szakmai díjnak több szempontból fontos jelentősége van egy szakember életében. Egyrészt elégedettséggel tölti el az embert, különösen akkor van ez így, ha megalapozott és a szakma meghatározó képviselőitől kapja. Másrészt az ilyen díj továbbfejlődésre ösztönzi az érintett szakembert.