Nagy Andrea

Personal Hungary "Szervezetfejlesztés, képzésfejlesztés" témakörének szakértője

HR Café és JAM Magazin főszerkesztője

Parrish & Crawler International szakmai igazgatója


Mit jelent számodra az innováció?

Az innováció számomra az újítás, megújulás képessége. Ez a képesség az, amely garantálja, hogy nem ragadunk benne a helyzetben, amelyben egy tegnap még világelső módszerhez ragaszkodva, vakon, elkötelezve haladunk tovább anélkül, hogy észrevennénk a tegnap elmúlt, a módszer megkopott. Ha képesek vagyunk valós helyzetértékeléssel a jövőbe tekintve alkotni, akkor mi lehetünk az elsők, akik felfedezik, van már a tegnapi világelső módszerünknél is jobb.

Hogyan jelenik meg az innováció a munkátokban/mindennapjaitokban?

Innováció hatja át a munkánk minden pillanatát. Képzésfejlesztéssel, szervezetfejlesztéssel foglalkozva, minden egyes projektünk az adott helyzetre épül. Nem csupán az „építmény típusát, méretét, emeleteinek számát” igazítjuk az aktuális szituációhoz, de magukat az egyes téglákat is személyre szabva készítjük el. Hiszen ugyanahhoz a célhoz két különböző szervezetben sokszor teljesen más út vezet. A mi munkánk eredményét pedig az méri, hogy értünk-e el valós változást, segítettünk-e a kitűzött célok eléréséhez közelebb jutni.

Mindez hatalmas munka, legyőzendő akadályok, felfedezésre váró erősségek és persze a gyenge pontok fejlesztése. Fantasztikus utazás.

Miért tartjátok fontosnak a HR Innovátor Díjat?

Minden felületet, közösséget és kezdeményezést fontosnak tartunk, amely lehetőséget ad arra a HR szakembereknek, hogy megosszák jó gyakorlataikat, megismerjék egymás módszereit, nehézségeit, ötleteit, hiszen minden az egyik legnagyszerűbb inspiráció, amelyből építkezhetnek.

A vállalati világban valós versenyelőnyt, igazi sikert kizárólag elkötelezett, profi csapattal lehet elérni. Minden cég sikerének egyik alapvető kulcsa a jól működő, professzionális HR. Persze összeomlana a rendszer a megfelelő pénzügyi vezető vagy az elsőrangú értékesítés nélkül, de ha a HR-ünk nem működik jól, a megfelelő emberek be sem jutnak a szervezetbe, nem kapnak megfelelő támogatást, nem lesz képes a cég beazonosítani a hiányzó képességeket és persze arra sem, hogy azokat koncepcionálisan és eredményesen fejlessze… a rendszer összedől. Ezért hát nem kérdés, hogy a HR-t terhelő feladatokhoz, komoly felelősséghez illik megadni a megfelelő segítséget, támogatást is.