Kassim Iris

HSZOSZ Elnökségi Tag, Vezetői Tanácsadó


Kassim Iris

BA diplomáját kiváló minősítéssel a Budapesti Corvinus Egyetemen, Emberi Erőforrás Menedzsment szakon szerezte, majd a Szent István Egyetem Vezetés és Szervezés mesterszakán szerzett kitüntetéses diplomát. Tanulmányai mellett a dolgozói elkötelezettség témakörében végzett nemzetközi tudományos kutatásokat, melynek eredményeképpen 1. helyezést ért el az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, továbbá HR Oscar kutatói különdíjban részesült. Kutatási eredményei több tudományos folyóiratban és szakmai fórumon publikálásra kerültek. PhD kutatásai keretében egy, a jelenlegi gyakorlatokat teljesen új alapokra helyező, innovatív elkötelezettség fejlesztési módszertan kidolgozásán és validálásán dolgozik.

A HR szakma iránti érdeklődése nem csupán akadémiai jellegű. Az elmúlt évek során vezetői és HR tanácsadóként is több fejlesztő projektben vett részt nemzetközi és hazai tanácsadó cégek munkatársaként.

Hogyan kapcsolódsz az innováció témájához és miért tartod fontosnak a HR Innovátor Díjat?

Elkötelezetten hiszek abban, hogy korszerű megközelítésben a humán erőforrás menedzsment stratégiai fontosságú a szervezetek hosszú távú versenyképességének fenntartásához. A folyamatos és felgyorsuló környezeti változások egyre komplexebb kihívások elé állítják a szervezeteket, ezért a HR szakmának is képesnek kell lennie a folyamatos megújulásra. Ennek érdekében a HR szakma közös ügye kell hogy legyen egy olyan szakmai fórum működtetése, mely elősegíti a tudástranszfert és az előremutató, haladó gondolatok és gyakorlatok széleskörű elterjesztését. Úgy gondolom, hogy a HSZOSZ HR Innovátor Díja egy remek platform erre a célra.