Frajna-Piller Annamária

HSZOSZ elnökségi tag, HR és menedzsment szakértő, interim HR menedzser


Frajna-Piller Annamária

Első diplomáját a Szegedi JATE Bölcsészkarán szerezte. Másoddiplomás tanulmányait a Külkereskedelmi Főiskola Nemzetközi marketing, valamint a BKÁE Humánerőforrás menedzsment szakán végezte. Okleveles szervezetfejlesztő-tréner, bejegyzett személyügyi szakértő. 2001-től 8 éven át a Hay Group kötelékében dolgozott menedzsment tanácsadóként, amit meghatározónak tart szakmai pályafutása szempontjából. Főként multinacionális vállalatok HR rendszereinek kidolgozásában és korszerűsítésében, valamint a vezetők fejlesztésben szerzett gyakorlatot. 2009-12 között a HR Magazin és a HVG HR Plusz külsős újságírója. Jelenleg független HR és menedzsment szakértőként, interim HR menedzserként dolgozik.

Hogyan kapcsolódsz az innováció témájához és miért tartod fontosnak a HR Innovátor Díjat?

Nem lehet mindenki innovátor, de az innovátorok eredményeit mindenki használni szeretné. Hogy mikortól használhatjuk, létfontosságú, hiszen egy-egy új megközelítés, módszertan, eszköz alkalmazása nagyságrendekkel növelheti a szervezetünk eredményességét, munkatársaink elégedettségét. Sajnos sokszor nagyon lassan, és az eredeti kitalálótól függetlenül, őt nem nevesítve terjed az újdonság híre.

Miért fontos számomra a Díj?

  • Én a követők/adaptálók közé tartozom, ezért örülök, hogy a HR Innovátor Díj évente megismerteti a szakmával és az érintettekkel a legsikeresebb HR menedzsmenthez kötődő újdonságokat és az azokkal elérhető eredményeket.
  • Szeretek együtt örülni a kollégáimmal, akik sikereket érnek el, jól esik, ha látom, hogy dobogóra állhatnak és tapsolhatok nekik - a HR Innovátor Díj éppen erről szól.
  • Tapasztalataim szerint az elismerés fokozza a kreativitást és a motivációt, ezért meggyőződésem, hogy a legsikeresebb innovátorok elismerése újabb innovációkat szül majd.
  • Hiszek a közösségteremtés inspiráló, felemelő erejében, és hiszem, hogy a HR Innovátor Díjhoz kapcsolódó események hozzájárulnak a leghaladóbb HR-esek kapcsolódásához és szakmai közösségük fejlődéséhez. A HSZOSZ vezetőségi tagjaként pedig kifejezetten büszke vagyok rá, hogy éppen a mi szakmai közösségünk teremti meg ennek feltételeit.