Csanádi Péter

Csanádi Csoport, Ügyvezető

Csanádi Péter

Huszonötödik éve dolgozik vezetési tanácsadóként, 20 éve projektvezetőként, több mint tizenhét éve trénerként, coach-ként. Társtulajdonosa és ügyvezetője a Csanádi Csoport Menedzsment Fejlesztő és Kutató Kft-nek. Közgazdászként végzett, vállalati gazdálkodást, controllingot, vállalati szervezést és irányítást tanult az egyetemen.

A posztgraduális képzése középpontjában a szervezetszociológia, szervezetpszichológia állt, vezetéselmélettel, szervezeti kultúrával foglalkozott, tanult pszichodráma vezetést, coachingot, bejegyzett vezetési tanácsadó (CMC), IPMA okleveles projektigazgató (CPD), projektmenedzsment tréner és CPCM first assessor.

Tanácsadóként szakterületei a vállalat-, üzlet-, stratégia-, szervezet-, vezetés- és működésfejlesztés, az innovációmenedzsment, a vezetői coaching, a controlling, és a változásmenedzsment. Tanácsadási tevékenységében a rendszer- és a folyamatszemléletet tartja alapvetőnek. Keresi a helyzet megértését, megismerését, szeret alternatív, innovatív és kreatív megoldásokban gondolkodni. A fenntartható változások elérésére törekszik.

Jelenleg a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége Etikai Bizottsága, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Mestereink Tanácsa, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Tanácsadás Osztály alelnöke és az Óbudai Waldorf Alapítvány kurátora.

Hogyan kapcsolódsz az innováció témájához és miért tartod fontosnak a HR Innovátor Díjat?

Az elmúlt két évben sokat foglalkoztam az innováció menedzselésének legújabb szemléleteivel, irányzataival, módszereivel és eszközeivel. Az egyik legsikeresebb innovátor beszélgető partnerem szerint az innováció azonos a túléléssel. Vagyis azért csinálunk innovációt, hogy az adott helyzetet mérlegelve adekvát megoldásokat hozzunk létre, és ezt a folyamatot és az eredményt átörökítsük a jövő nemzedékének, akik erre alapozva bővítik, javítják tovább az életminőségüket és gyarapodnak. Úgy gondolom, ez felemelő célunk és felelősségünk. Ezt a célt szolgálja számomra a HSZOSZ HR Innovátor Díja is.