Szabó Gabi

Manager

Csanádi Csoport


Mit jelent számotokra az innováció?

Az innováció valójában az, hogy új „forgatókönyvet” tudunk írni. Az innováció esély a túlélésre, a megújulásra. A problémák helyett a megoldásokra, a megszokott helyett a meglepőre, a jelen helyett a jövőre fókuszálni. Ha másként tesszük a dolgunkat, mint eddig, akkor máshova jutunk. Az innováció „karöltve jár” a kreativitással, a felelősség vállalással, az elkötelezettséggel, a változtatással. Mindannyian kreatívnak és innovatívnak születünk – érdemes arra figyelnünk, hogy hozzunk létre, tartsunk fenn teret ennek megélésére. Mi élvezzük ennek szabadságát!

Hogyan jelenik meg az innováció a munkátokban/mindennapjaitokban?

Fontosnak tartjuk a mindennapjainkban is a folytonos megújulást. Rendszeresen tanulunk, képezzük magunkat. Kapcsolatot építünk, tartunk másokkal, akik tágítják horizontunkat, lehetőségeinket. Tanácsadási, fejlesztési tevékenységünk közben mindig keressük a „másfajta” lehetőségeket, az újdonságot. Néha elég, ha csak más szemszögből nézünk egy helyzetre, máris látunk új utakat, az eddigiektől eltérő megoldási lehetőségeket. Fontosnak tartjuk, hogy ezt a szemléletünket, megközelítésünket a fejlesztési munkánk során átadjuk az ügyfeleinknek. Erre építve ismertetünk meg velük új eljárásokat, módszereket és eszközöket, olyan módszertanokat, melyekkel másként tudnak hozzálátni a feladataik megoldásához.

Miért fontos számotokra a HR Innovátor Díj?

Egyedi, irányt mutató, inspiráló kezdeményezésnek gondoljuk. Sok-sok vállalatnál, non-profit szervezetnél járva tudjuk, hogy rengeteg új kezdeményezéssel lehet találkozni. Egy szervezetben az újszerű megoldások változást, megújulást gerjesztenek – még akkor is innováció ez az adott szervezet szempontjából, ha azt mások már bevett gyakorlatként használják. Örülünk annak, ha a legjobb gyakorlatok, az új ötletek, gondolatok, megközelítések minél szélesebb körben terjednek és megtermékenyítik a HR-es szakemberek mindennapjait. Reméljük, hogy sok inspiráló, cselekvésre ösztönző megoldással fogunk találkozni, melyek a szervezeti hasznosság mellett jó érzéssel töltenek el, „szakmai esztétikai élménnyel” gazdagítanak mindenkit.

A Csanádi Csoport magyar magántulajdonban lévő tanácsadó cég. Ügyfeleink üzleti, fejlesztési kérdéseire úgy reagálunk, hogy saját személyes kompetenciáinkat és tapasztalatainkat kiegészítjük a hozzánk kapcsolódó tanácsadók tudásával. Így az egyes fejlesztési projektekben a legoptimálisabb összetételű tudást és tapasztalatot tudjuk biztosítani. Együttműködő partnereink mindegyike több mint 15 éves tanácsadói, tréneri, fejlesztői tapasztalattal rendelkezik.

Fejlesztőmunkánk során figyelünk arra, hogy közreműködésünk a lehető legnagyobb hasznot, eredményt hozza a megbízónk/partnerünk számára. A helyzetnek megfelelően tartunk egyensúlyt a folyamat- és a szakértői tanácsadás arányaiban. Módszereink között megtalálhatók a legkorszerűbb menedzsment technikák és a dramatikus, szociodramatikus megoldások egyaránt. Ügyelünk arra, hogy a változtatás elfogadható mértékű és fenntartható legyen. Együttműködésünk transzparens, őszinte, elfogadó, bizalom teli és bizalmas. Fejlesztői, tanácsadói mentalitásunkat a függetlenség, a szakmailag és üzletileg etikus viselkedés jellemzi. Alapvető fontosságúnak tartjuk, hogy folyamatosan képezzük magunkat. Minden projektünket korszerű és következetesen alkalmazott projektmenedzsment módszertanok támogatják.