Lerf Andrea

Coaching Team, Tudásmenedzsment igazgató, Híd a generációk közt program vezetője

Mit jelent számodra az innováció?

Újítás, lendület, jövő, siker, bátorság, jelenlét, kitartás, tudatosság, szorgalom, megvalósítás, folyamat, ami előreviszi a világot, kreatív.

Ezek azok a szavak, amiket az innováció előhív belőlem.

Hogyan jelenik meg az innováció a munkátokban/mindennapjaitokban?

Számunkra a két kulcsszó a kreativitás és a tudatosság.

Munkánk során folyamatosan keressük az új és kreatív megoldásokat, szeretünk tanulni és az új élményeket beépíteni a munkánkba, éppen ezért rendszeresen képezzük, fejlesztjük magunkat is. Szeretünk kilépni a dobozból, és olyan egyénre, csoportra, szervezetre szabott megoldásokat kínálunk, ami mindig az adott kérdésre, az adott megoldásra váró témára tud válaszolni. Ebben nagy erőforrásunk, hogy csapatunk tagjai különböző területekről érkező szakemberek, így a tudásunk összeadódik, és ez a szinergia termékeny alapot biztosít munkánkhoz.

Fontos számunkra az egyéni felelősség és a tudatosság erősítése is, amiben mi magunk, saját munkánkban, folyamatainkban is példát szeretnénk mutatni ügyfeleinknek, és őket is támogatjuk abban, hogy saját életükben is egyre inkább így működjenek.

Több mint egy éve létrehoztuk a Fiatal Utca elnevezésű CSR projektünket, amelyben kifejezetten az új nemzedéknek, a huszonéves vezetői ambícióval rendelkező fiataloknak kívánunk már a kezdetekkor coaching szemléletű segítséget nyújtani.

Szeretjük a megalapozott, hiteles információkat, éppen ezért közgazdasági és kutatói múltamat felhasználva kezdtük el kutatni közel 4 éve a generációkat, mivel nem találtunk megfelelő magyar forrást a témában. Küldetésünknek érezzük, hogy a fiatal vezetők illetve a női vezetők támogatása mellett a multigenerációs menedzsment szemlélet is egyre több cégnél megjelenjen.

Miért tartjátok fontosnak a HR Innovátor Díjat?

Nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk, hiszen ezzel fókuszba kerülhet azon újítások, kezdeményezések elismerése, amely előremozdíthatja egy-egy csoport, vagy akár egy egész szervezet, cég működését is. A felnövekvő generáció egyik kulcsszava a hatékonyság és a célorientáltság lesz, éppen ezért külön öröm, hogy ezen kezdeményezések díjazásra kerülnek.

Remélem sok céget, csapatot megszólít ez a díj, hiszen már magával a pályázat megírásával is átgondolják, ránéznek folyamataikra, összegzik az elért teljesítményt, ami segíti a tudatosságot, tudatosítást is. Biztos vagyok benne, hogy a nyertesek majd büszkén viselik az elnyert címet, amely nem utolsó sorban márkájukat is építi majd.