Vásárhelyi Judit

ACC, senior executive coach, supervisor, Business Coach KftMit jelent számotokra az innováció?

Számunkra az innováció a folyamatos megújulás lehetőségének a keresését, a szakmán belüli újdonságok felkutatását, elsajátítását és megosztását jelenti. Ez természetesen proaktivitást, nagymértékű kreativitást és még nagyobb nyitottságot igényel a csapattól egészében és a csapatunkat alkotó kollégáktól is. Az innováció számunkra azt is jelenti, hogy nemcsak tevékenységi körünket, portfóliónkat, de csapatunkat is folyamatosan bővítjük olyan kollégákkal, akik friss tudást és szemléletet hoznak be a csapatba.

Hogyan jelenik meg az innováció a munkátokban/mindennapjaitokban?

Belső műhelymunkákkal, best practice-k megosztásával mi magunk is folyamatosan fejlődünk, tanulunk, megújulunk. Képzéseinken, az általunk szervezett konferenciákon, programjainkon széles szakmai körnek igyekszünk bemutatni innovatív eszközeinket, és saját példáinkon keresztül erre inspiráljuk hallgatóinkat, ügyfeleinket. Igyekszünk jó példákkal elöljárva, az általunk írt cikkekben és könyvekben felhívni az innováció fontosságára a figyelmet.

Coachként küldetésünknek érezzük, hogy vezetői beosztásban dolgozó ügyfeleinknél rámutassunk arra, hogy az innováció egy jó dolog, és ha a változásokat megújulási (megújítási) lehetőségként élik meg, sokkal több energiával tudják azokat saját hasznukra fordítani.

Miért tartjátok fontosnak a HR Innovátor Díjat?

A HR terület mindig is fontos volt számunkra, a szervezetekben kulcsfontosságú a szerepük, ezért évek óta külön nekik szóló, az ő fejlődésüket szolgáló innovatív programokat is szervezünk.

A HR Innovátor Díjat különösen fontosnak tartjuk, mert egy vállalat, egy szervezet életében a HR kiemelt üzleti partnerként van jelen, és ha körülötte minden megújul, és éppen ott nem kezdeményeznek változásokat, nem jönnek elő új ötletekkel, ahonnan a legfőbb támogatást igényli a szervezet, a vezetők, akkor a megújulás, a változás sem hozza meg a várt eredményt.